Таеквон-До — корисна інформація

Засновник таеквон-до (в деяких прочитаннях «тхеквон-до»), генерал Чой Хонг Хі, народився 9 листопада 1918 року в містечку Хваде, що знаходиться на території сучасної КНДР. Вважається, що в дитинстві він був кволим і хворобливою дитиною, що було причиною постійного занепокоєння його батьків.

У віці 12 років батько відправив його вчитися каліграфії до одного з найбільш відомих вчителів Кореї, який, крім каліграфії, був майстром тае-кьон — мистецтва боротьби ногами. Бачачи слабке здоров’я свого учня, вчитель почав зміцнювати його тіло вправами цього виду мистецтва.
У 1937 році Чой виїхав до Японії продовжувати навчання в токійському університеті, де познайомився зі своїм співвітчизником, який займався карате. Через два роки Чой Хонг Хі став володарем чорного поясу цього бойового мистецтва. Техніка карате і тае-кьон і була покладена в основу техніки таеквон-до.

Звільнення Кореї Радянською Армією в серпні 1945 року вивільнило Чой Хонг Хі з тюремного ув’язнення і врятувало його від виконання смертного вироку. Після звільнення колишній в’язень попрямував в Сеул, а потім отримав призначення в нову Південно-корейську армію, в званні молодшого лейтенанта, що послужило стартовим майданчиком для виведення даного виду спорту на нову орбіту.

На острові Чеч-жу, вже, будучи генералом, Чой Хонг Хі організував ударну 29-ю піхотну дивізію, яка з часом стала авангардом армійського таеквон-до. На базі дивізії готувалися інструкторські кадри для армії, і розвивалася система сучасного таеквон-до.

У 1955 році в Кореї таеквон-до офіційно визнали видом бойового мистецтва. У 1962 році Чой Хонг Хі був призначений послом в Малайзію, де доклав багато зусиль для поширення цього виду спорту. У 1965 році посол Чой, на той час генерал-лейтенант у відставці, отримав доручення від уряду очолити делегацію для відвідування ФРН, Італії, ОАЕ, Туреччині, Малайзії та Сінгапуру з місією доброї волі. Значення цих поїздок визначалося тим, що вперше в історії Кореї, посол представляв світу таеквон-до, як національний вид бойового мистецтва.

Контакти

Телефон

+380954752423

Email

Taekwondo.kro@gmail.com

Адрес

м. Кропивницький, вул. Тараса Карпи, 49